Trgo-Splet, spletne storitve

40 let Pong-a: Brezplačna igra za iOS in predelan...

30.11.2012 18:53 Starost: 7 leto

40 let Pong-a: Brezplačna igra za iOS in...

Atari praznuje svojo 40. obletnico z izdajo nove igre pong za iOS. "Pong World" je brezplačno na voljo v iOS App Store-u.


Igra za iPhone in iPad izhaja iz Pong Indie Developer Challenge in se oglašujejo kot prva uradna iOS-Pong igra. Poleg tega lahko oboževalci Atarija  v naslednjih dneh zadenejo predelan Xbox 360 v Atari-2600-obleki z zaslonom LCD.

pong screenshots

Pong za iOS: Barviti leveli

Leta 1972 je ta klasična arkada ugledala luč dneva. Igra se ne šteje kot prva s to idejo, ampak kot prva, ki je lahko zabeležila dosežke. Z novo, brezplačno iOS Pong igro bo Atari počastil to obletnico, kot poroča Engadget. V štirih barvitih levelih in treh različnih načinih igre, je pomembno, da porazite pet kreatur, ki so opremljene vsaka s svojimi silami in osebnostmi.

Še bolj zanimiva za oboževalce Atarija je trenutna nagradna igra na Facebook strani Atarija, kjer se gre za predelan Xbox 360, ki je bil oblikovan kot klasična Atari 2600 konzola in je opremljen z zaslonom LCD. Udeleženci imajo možnost da sodelujejo. Dobitnik priznanja "Pong Game Challenge" bo znan v 4. decembru.

pong 40th anniversary game challenge

Že v avgustu je Atari ob slovesnostih 40. Pong rojstnega dneva z naslovom "Atari Arcade", skupaj z Microsoftom objavil priredbe starih klasik kot so Pong, Asteroids in Missile Command za brskalnike. S pomočjo HTML5 lahko igre igramo v brskalnikih na namiznih računalnikih, pametnih telefonih in tablicah.Vir: Engadget, t3n


Deli z ostalimi na