Trgo-Splet, spletne storitve

HTML koda za glasovni klic s spletne strani na...

8.08.2011 07:57 Starost: 9 leto

HTML koda za glasovni klic s spletne str...


Pred kratkim sem nujno potreboval neko informacijo, ter brskal za zadevo kar preko mojega žepnega pametnjakoviča.Kot bi rekel gospod Murphy... ko je gužva in gre zares bomo dodali še malce začimb da bo šlo res narobe.
Torej, najdem spletno stran priznanega podjetja, lepo popedenano, s telefonskimi številkami in tako dalje. Ampak, dragi moji HTML, PHP in ne vem kaj še vse sotrpini. Telefonske številke so bile v .PNG (tako je, fotografija).Kaj mi pomaga pametni telefon, super hitro brskanje in ne vem kaj še vse, če ne morem klikniti na telefonsko in takoj klicati? Najprej si je treba zapomniti telefonsko, preklopiti na klicanje, oziroma številčnico, vtipkati številko itd. To ni napredek!
No v vsakem primeru. Če je telefonska številka pravilno formatirana (zopet dizajn, zahteve strank in podobno to praviloma onemogočajo) in da je seveda v tekstovni obliki, jo določeni pametni telefoni celo prepoznajo in omogočijo klic s klikom na to telefonsko.
No, meni to ni bilo dovolj in sem malo pogooglal. In našel. Cukerček. Pravi biser, ki ga z veseljem delim z ostalimi s prošnjo, da nam olajšate življenje s to kratko kodo in nam prihranite 5 sekund tipkanja.

Glasovni klic

<a href="tel:[PHONE-NUMBER]">[PHONE-NUMBER]</a>

 

 

SMS

<a href="sms:[PHONE-NUMBER]?body=[MESSAGE]">[PHONE-NUMBER]</a>In da vas potolažim… Ob kliku na zgoraj omenjeno kodo se na Androidu najprej odpre "dialer" z avtomatsko vnešeno telefonsko. Uporabnik mora še zmeraj pritisniti na tipko za klic.Kako pa se koda obnaša na iOS napravi pa zvem v kraktem. Je trenutno kolega ki ima iPhone odsoten.

 

 


Deli z ostalimi na